fbpx

Aardbeiensoep van Anneke

  

mei 18, 2016

Ingrediënten

500 gram aarbeien

4 eetlepels citroensap

70 gram suiker

Een glas cava

Basilicum

Citroenijs

Aanwijzingen

1Doe 500 gram aardbeien (op 4 mooie na), in een grote kom samen met 4 eetlepels citroensap .

2Doe 70 gram suiker en een glas Cava erbij en meng alles samen met de staafmixer (of in een keukenmachine).

3Zet dit mengsel in de koeling tot vlak voor het gebruik.

4Giet de soep in een dessertschaaltje, een glas of in een diep bord. Bestrooi met flinterdunne reepjes basilicum .

5Doe een bolletje citroenijs of citroensorbet in het midden en garneer met de overgebleven aardbei.

Drink hierbij de gebruikte Cava.
Een 'rosé' Prosecco is ook heerlijk vanwege zijn "aardbeien"smaak. Prosecco Raboso.
Vin du Bugey is ook een goede keuze (uit de Savoie)

00:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *