Arie’s brood

  

mei 24, 2016

Ingrediënten

350 gram roggemeel

250 gram volkorenmeel

1 lepeltje bakpoeder

1 lepeltjes zout

500 ml karnemelk

Roomboter

Gerookte zalm

Aanwijzingen

1Meng 350 gram roggemeel en 250 gram volkorenmeel , 1 lepeltje bakpoeder en 2 lepeltjes zout samen.

2Giet 500 ml karnemelk erbij en kneed alles tot een glad deeg.

3Vorm het deeg tot een rond brood en snijd met een scherp mes het brood stervormig ca. 1 cm diep.

4Leg het brood op een met bakpapier belegd bakblik (of in een brood bakblik).

5Bak het brood ± 50 minuten in een voorverwarmde oven bij 185° C. Laat het brood afkoelen op een rooster.

6Het smaakt heerlijk met roomboter, gerookte zalm

Drink hierbij een Muscadet sur Lie of... een glas gekoeld bier!

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *