Brioche

  

mei 24, 2016

Ingrediënten

250 gram bloem

20 gram suiker

1 theelepel zout

1 dl melk

42 gram verse gist

1 ei

1 dl melk

100 gram zachte boter

Aanwijzingen

1250 gram bloem + 20 gram suiker en iets zout (1 theelepel) in een kom doen. 1 dl melk iets verwarmen (lauw) en daar 42 gram verse gist aan toevoegen.

21 ei + nog eens 1 dl melk erbij doen en kneden, kneden en nog eens kneden.

3Doe het deeg op een bebloemd werkvlak, en kneed er 100 gram zachte boter door, deeg in 2en vouwen en dit telkens herhalen totdat de boter er volledig in is opgenomen.

4Zet het deeg opnieuw in de koelkast gedurende +/- 30 minuten.

5Kneed hem daarna nog 2 keer in zet hem in een ingevette bakvorm. WACHT nu nog +/- 45 minuten tot het deeg weer opzwelt.

6Verwarm de oven tot 195°C en zet de brioche erin. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak hem bruin en krokant gedurende 35 à 40 minuten.

Drink hierbij een kop Cappuccino.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *