Eend met Whisky

  ,

mei 24, 2016

Ingrediënten

Een eend van ca. 5 kg

2 grote flessen schotse whisky

500 gr. speklapjes

1 fles olijfolie

Zout en peper

Aanwijzingen

1De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

2De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.

3Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky . De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven

4De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken

5Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.

6Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen

7Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen

8Nog een halff glav insjenke en opdlinke

9Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke

10Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn

11Deh hove een sgop geve

12Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke

13De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke

14Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape

15Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege

16De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape

17Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove duuwe

18Deentuitsgelde en hardur duuwe

19De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette

20Opstaan fan de floer en de zpekreepjus onder de kaast veege

21Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en … togmaa blijfe sitte…

22Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot

23Denoven afsette, dooge sluite en omfalle

In Frankrijk wordt de eend vervangen door een kalkoen.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *