fbpx

Filodeeg gevuld met vijgen

  

mei 18, 2016

Ingrediënten

2 plakken filodeeg

4 verse vijgen

25 gram spijs

roomboter

poedersuiker

Aanwijzingen

1Snijd het filodeeg in 8 vierkante plakken van ca 10 cm

2Smeer de plakjes filodeeg in met gesmolten boter en bestuif ze met poedersuiker.

3Beboter ook 4 ovenschaaltjes.

4Hiervoor kunnen bijvoorbeeld soufflébakjes gebruikt worden.

5Druk 2 plakjes filodeeg in een bakje.

6Schil de vijgen.

7Snijd ieder vijg in 4 parten en leg deze in de bakjes.

8Verkruimel het spijs en verdeel deze over de vijgen.

9Zet de schaaltjes ca. 10 minuten op het rooster van de barbecue en sluit de deksel van de barbecue.

10Contoleer na 10 minuten of het filodeeg krokant is geworden, anders nog een paar minuten langer laten bakken.

00:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *