fbpx

Frambozen-soufflé van Agnes

  

mei 18, 2016

Ingrediënten

350 gram verse frambozen

30 gram suiker

100 gram poedersuiker

4 eiwitten

Poedersuiker

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180°C

2Houd 18 frambozen over van 350 gram verse frambozen . Pureer de rest met de staafmixer, druk de puree boven een kom door een zeef.

3Vet de soufflébakjes royaal in met boter (ook de randen) en bestrooi ze met suiker(30 gr) .

4Snijd de achtergehouden frambozen doormidden en beleg hiermee de bodem van de bakjes.

5Klop in een vetvrije kom 4 eiwitten bijna stijf, voeg 100 gram poedersuiker al kloppend in delen toe en klop het eiwitschuim dan verder een dikke massa met stevige pieken.

6Spatel de frambozenpuree voorzichtig door het eiwitmengsel.

7Verdeel het mengsel over de soufflébakjes en bak de soufflés in +/- 7 minuten in de oven. Bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer DIRECT.

Een succesnummer, want hij lukt altijd, stort niet in en is voortreffelijk! Drink een Moscato Spumante, met een framboos in het glas

00:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *