Gasconse Boerenpâté

  , ,

mei 6, 2016

Ingrediënten

Aanwijzingen

1Maal 500 gr varkensvlees , 500 gr kalfsvlees , 250 gr varkenslever en 50 gr vers vet spek (aan blokjes) en roer dit door elkaar.

2Doe 8 gram zout, wat peper, 6 jeneversebesjes (gemalen), wat nootmuskaat, 1/2 dl witte wijn en 2 lepels Armagnac erbij.

3Bak 2 sjalotjes + een gesnipperd knoflookteentje glazig en voeg het kruidenmengsel bij. Laat het iets afkoelen en meng door het vlees.

4Bekleed een pasteipot met lapjes vet spek.

5Schep het vleesmengsel erin, dek dit af met spek, deksel op de pot en laat de pâté ca. 2 urur zachtjes gaar bakken, in een bak water in een niet te hete oven. (150 gr C.)

Pâté moet men nooit vers gebruiken .
De volgende dag, als alle smaken en geuren de kans hebben gehad het met elkaar eens te worden,
smaakt de pâté altijd beter dan de dag waarop hij gemaakt is.

Drink hierbij een eenvoudige rode Bordeaux, een Cru van de Beaujolais
of eenwitte Loire wijn.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *