Gevuld brood

  

mei 24, 2016

Ingrediënten

Een groot ambachtelijk gebakken landbrood

Beleg naar keuze

Aanwijzingen

1Snijd met een zaagmes het hoedje van het brood.

2Snijd vervolgens rakelings naast de korst het kruim in tot net op de bodem.

3Zorg ervoor dat je onderaan niet door de korst snijdt.

4Maak een gat in de zijkant van het brood, net boven de onderkant. Zwaai met het mes naar links en rechts en snijd zo het kruim los van de bodem.

5Gebruik bij voorkeur een mes met een ronde tip. Dat voorkomt dat je door de korst prikt.

6Haal het kruim uit het brood en snijd het in dunne sneetjes.

7Smeer alle sneetjes in met boter.

8Bedek ze met beleg naar keuze.

9Dek alles af met de resterende sneetjes brood en snijd er mooie driehoekjes uit.

10Schik alles terug in het brood en versier eventueel met takjes basilicum en kerstomaatjes.

Welke smaken:
-Gerookte zalm/sla
-Zalmsalade/sla
-Goudse kaas/sla
-Gekookte ham/sla
-Krabsalade/sla
-Omelet/sla
-tonijn pikant
-Grijze garnalen met mayonaise
-kipsalade
-kip pikant
-kip curry
-brie/bieslook
-appel/stroop
-filet Americain/uitjes

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *