Kaasfondue, raclette & Co

  

mei 24, 2016

Ingrediënten

Aanwijzingen

1Kaasfondue Ingrediënten 1 knoflookteen (gehalveerd) 1 ½ theelepel maïzena 3 dl droge witte wijn 3 porties à 350 gr Zw. Kaas ( Emmentaler, Appenzeller en Gruyère) geraspt 4 à 5 eetlepels kirsch versgemalen zwarte peper blokjes brood om te dopen Bereiding 1. Wrijf de fonduepan in met knoflook. U kunt de knoflook ook fijn hakken en in de pan doen. 2. Meng de maïzena in een kommetje met 2 à 3 eetlepels van de wijn. 3. Verwarm de wijn langzaam. 4. Voeg een derde van de geraspte kaas toe en blijf het mengsel al roerend verhitten tot het kookt en de kaas is gesmolten. 5. Roer het maïzena mengsel er geleidelijk door en voeg beetje bij beetje de overige Zwitserse kazen toe. 6. Doe de peper en de kirsch erbij. 7. Houdt de fondue warm op een plaatje op tafel en zet er blokjes brood bij om in te dompelen.

2Kaasfondue Alert Ingrediënten 1 knoflookteen (gehalveerd) 1 ½ theelepel maïzena 3 dl droge witte wijn 3 porties à 350 gr Zw. Kaas ( Emmentaler, Appenzeller en Gruyère) geraspt 4 à 5 eetlepels kirsch versgemalen zwarte peper blokjes brood om te dopen Bereiding 1. Wrijf de fonduepan in met knoflook. U kunt de knoflook ook fijn hakken en in de pan doen. 2. Meng de maïzena in een kommetje met 2 à 3 eetlepels van de wijn. 3. Verwarm de wijn langzaam. 4. Voeg een derde van de geraspte kaas toe en blijf het mengsel al roerend verhitten tot het kookt en de kaas is gesmolten. 5. Roer het maïzena mengsel er geleidelijk door en voeg beetje bij beetje de overige Zwitserse kazen toe. 6. Doe de peper en de kirsch erbij. 7. Houdt de fondue warm op een plaatje op tafel en zet er blokjes brood bij om in te dompelen.

3Kaasfondue met Magor... Ingrediënten 300 gr. geraspte jonge kaas 200 gr. Magor 4 dl. Droge witte wijn 1 theel. Majoraan allesbinder een knoflookteentje \Bereiding 1. De pan inwrijven met knoflook. 2. De wijn toevoegen en verwarmen. 3. Als deze gaat bruisen, de jonge kaas erin smelten. 4. De Magor toevoegen. 5. De majoraan erdoor roeren. 6. Allesbinder toevoegen tot fondue op juiste dikte is. 7. Geef de fondue extra smaak met een scheutje Port.

4Kaasfondue met Castello Blue... Ingrediënten 400 gr. Geraspt belegen kaas 200 gr. Castello blue teentje knoflook, 4 dl. witte droge wijn allesbinder 1 eetl. Kirsch 2 eetl. room zwarte peper nootmuskaat Bereiding 1. De pan inwrijven met knoflook. 2. De wijn toevoegen en verwarmen. 3. Als deze gaat bruisen de belegen kaas erin smelten. 4. De Castello Blue toevoegen. 5. De room erdoor mengen. 6. Allesbinder toevoegen tot fondue op juiste dikte is. 7. Op smaak maken met kirsch, zwarte peper en nootmuskaat.

5Kaasfondue Curry... Ingrediënten 2,5 dl. droge wijn 1 eetl. milde currypasta ½ eetl. citroensap 250 gr. geraspte kaas 250 gr. geraspte Gruyère 1 teentje knoflook 1 eetl. allesbinder versgemalen zwarte peper Bereiding 1. Verwarm de wijn tot deze bijna kookt. 2. Los de currypasta erin op en voeg citroensap toe. 3. Zet het vuur laag en voeg langzaam de kazen toe. 4. Blijf 4 minuten doorroeren tot de kaas gesmolten is. 5. Bind de fondue zo nodig met een beetje met water aangemaakte allesbinder. 6. Breng op smaak met de peper. 7. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de fonduepan in. 8. Schenk de fondue in de fonduepan en serveer direct.

6Hongaarse Groentefondue... Ingrediënten 2 uien 1 rode paprika 1 groene paprika 25 gram boter 1 teentje knoflook 3 tomaten ½ liter koffieroom 500 gram Kernhem zout peper tijm oregano Tabasco Worcesterhiresauce 1 stokbrood Bereiding: 1.Snijd de uien en de paprika's in kleine stukjes, fruit ze 5 minuten in de boter met het geperste teentje knoflook. 2.Ontvel de tomaten en snijd ze klein. 3.Doe het vruchtvlees bij het ui mengsel, samen met de koffieroom. 4.Smelt de in kleine stukjes gesneden ontdane Kernhem in de saus. 5.Breng de fondue op smaak met zout en de kruiderij. 6.Serveer er stokbrood bij.

7Kaasfondue met mosterd... Ingrediënten 200 gr kleine spruitjes, (5 min. Gekookt) 2 struikjes witlof, de blaadjes los en gewassen 2-3 appels, in partjes gesneden met schil worteltjes 1 ongesneden tarwe roggebrood 250 gr Belegen boerenkaas, grof geraspt 250 gr Mosterdkaas, grof geraspt 1 dunne prei, boter 1 flesje witbier aardappelzetmeel volle melk peterselie (fijngeknipt) peper en nootmuskaat in blokken gesneden boerenbruin Bereiding: 1.Snijd de prei in dunne ringen en fruit deze in 2-3 el. boter. 2.Schenk het bier in de kaasfonduepan en warm het tot tegen de kook. 3.Roer er de kaas in delen erdoor en laat deze smelten. 4.Roer 2 el. Zetmeel los met 3 el melk en roer dit door de fondue. 5.Roer ook de prei erdoor. 6.Breng de fondue met peper en nootmuskaat op smaak en roer de peterselie erdoor. 7.Zet de fondue op een rechaud op tafel. Dip zowel de groenten als het brood in de kaasfondue.

8Kaasfondue op zijn Hollands... Ingrediënten 500 gr. geraspte belegen kaas 100 gr. geraspte oude kaas knoflookteentje 4 dl. droge witte wijn allesbinder peper Kirsch Bereiding: 1. De pan inwrijven met knoflook. 2. De wijn toevoegen en verwarmen tot deze gaat bruisen. 3. De kaas erin doen en goed blijven roeren tot de kaas gesmolten is. 4. Allesbinder toevoegen tot de gewenste dikte. 5. Op smaak maken met kirsch en peper.

Een avondje kaasfondue, raclette of gourmet is altijd een garantie voor een gezellige avond.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *