Kip van Roos

  ,

mei 12, 2016

Ingrediënten

Een biologische kip

Zout en peper

Citroen

Roomboter

Knoflooktenen

Provençaalse kruiden

Takjes rozemarijn

Aardappels

Stronkjes witlof

Sinaasappel

Aanwijzingen

1Leg een biologisch kippetje in een ruime ovenschaal en smeer ’m in met zout en peper.

2Vul de vogel met een citroen, ewat roomboter om hem smeuwig te houden en bind ’m dicht. Leg er een paar stukken roomboter op.

3Steek tenslotte wat knoflooktenen tussen poten en vleugels en strooi wat Provençaalse kruiden erop.

4Leg rond de kip wat aardappeltjes. Een echt lekker aardappeltje uitzoeken is in dit geval van belang, met een kruimige muis wordt het niks.

5Schil ze en droog ze, snij ze in twee of drie stukken en leg ze met wat takjes rozemarijn in de schaal.

6Strooi er zout en peper over, begiet aardappels én kip met olijfolie en iets bouillon en zet de schaal in de oven (175 graden).

7Begeleiding voor de kip Snijd een paar stronkjes witlof doormidden en rangschik ze in een vuurvaste schaal, doe ook hier olijfolie en zout en peper over en schuif ze naast de kip, als die er zo’n driekwartier instaat.

8Haal de lof na een half uur uit de oven, knijp er het sap van een sinaasappel over uit en zet de schaal terug. Ongeveer een kwartier later zijn groente, vlees en aardappels klaar.

9Pas de braadtijden naar eigen inzicht aan: een klein kippetje is met 5 kwartier klaar, een groter exemplaar doet er gauw anderhalf uur over om gaar te worden.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *