Lamsfilet met tijm-sabayon

  ,

mei 12, 2016

Ingrediënten

Rode pesto

Olijfolie

Knoflook

Lamsfilets

1 dl witte wijn

1 dl kippenbouillon

Flinke bos tijm

1 laurierblad

Aanwijzingen

1Een marinade maken van rode pesto, olijfolie en knoflook.

2De lamsfilets kort aanbraden in hete boter met olie. ± 2 minuten aan beide kanten.

3Bedekken met de pesto-marinade en ongeveer 30 minuten in een oven die op 80° voorverwarmd is.

4Ondertussen 1 dl witte wijn laten inkoken tot de helft,

51 dl bouillon ( kip-of lamsbouillon ) + een flinke bos tijm , 1 laurier blad en wat witte peperkorrels er aan toevoegen en weer tot de helft inkoken.

6Dit mengsel filteren. 5 minuten voor het serveren, 1 eigeel aan de saus toevoegen en met de mixer au bain-marie kloppen tot een schuimige saus (duurt ± 3 à 4 minuten).

7De lamfilets uit de oven halen, zouten en met de tijmsabayon de helft van de filets bedekken. Garneer met een takje verse tijm.

Heerlijk met pasta, dikke frites of rozemarijn/tijm aardappelen uit de oven.

Drink hierbij een Pauillac, een Ripasso, (kleine zusje van werelberoemde Amarone), een Appassimento, een Cabernet-Sauvignon uit Chili of een Zuid-Franse rode wijn.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *