fbpx

Mascarpone toetje

  

mei 18, 2016

Ingrediënten

2 eigeel

40 gram suiker

100 gram mascarpone

citroensap

vanille merg

5 cl slagroom

1 blaadje gelatine

10 cl slagroom

Aanwijzingen

12 eigeel, 40 gram suiker samen kloppen.

2100 gram mascarpone , wat citroensap en vanille merg er aan toevoegen.

35 cl slagroom verwarmen met 1 blaadje gelatine (in water voorgeweekt).

410 cl slagroom stijf kloppen,

52 resterende eiwit ook stijf kloppen. Alles voorzichtig samen roeren. Zet het koel weg.

6Bedekt een vormpje met folie zoals afgebeeld.

7Vul hem met de mascarpone Maak een puree van frambozen door ze te pureren, iets verwarmen,Daarbij 1 blaadje (voorgeweekte) gelatine eraan toevoegen. Laten afkoelen en doe er een laagje op de mascarpone. Versier met verse frambozen.

Drink hierbij een Moscato Spumante, Roari talento rosé of een Cava Demi-Sec.

00:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *