fbpx

Meta’s appeltaart

  

mei 18, 2016

Ingrediënten

100 gram rozijnen

3 appels

1 el kaneel

30 gram suiker

3 el honing

100 gram walnoten

Rozijnen

100 gram boter

100 gram suiker

Citroen sap

Snufje zout

125 gram bloem

1 tl bakpoeder

Poedersuiker

Aanwijzingen

1Wel 100 g rozijnen in warm water.

2Snijd 3 friszoete en stevige appels in vieren.

3Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne schijfjes.

4Meng in een schaal met de 1 el kaneel, 30 g suiker, 3 el honing, 100 g grof gehakte walnoten en de (uitgelekte) rozijnen.

5Verwarm de oven voor op 160 graden.

6Rasp de gele schil van een citroen.

7Klop met een mixer 100 g boter, 100 g suiker, de citroenrasp, een mespunt zout, 2 eieren, 125 gr bloem en 1 tl bakpoeder tot een glad beslag.

8Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Klop nog 1 ei los.

9Leg een vel filodeeg middenin de springvorm en bestrijk met ei. Leg een tweede vel er haaks op en bestrijk ook met ei.

10Snijd de overige vellen op de vouwlijnen in 3 repen en snijd deze in de breedte doormidden. Bekleed hiermee de rand van de springvorm: bestrijk de vellen met ei en plak ze dakpansgewijs, van onder naar boven, op elkaar, zodat het deeg over de rand hangt.

11Schep het beslag in de vorm en strijk glad.

12Verdeel het appelmengsel erover.

13Vouw het deeg over de vulling naar binnen, laat in het midden onbedekt.

14Bak de taart in 70 min. goudbruin; dek af met aluminumfolie als hij te snel kleurt.

Wietze schenk hierbij een heerlijk zoete Muscat.

00:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *