Munster en venkel

  

mei 24, 2016

Ingrediënten

1 venkelknol

1/2 Granny Smith appel

citroenzestes

2 steranijs

1 schepje suiker

Honing

Citroenschilletjes

Een plakje munster

Aanwijzingen

1Maak een venkel compote door 1 venkelknol met 1/2 Granny Smith appel , wat citroenzestes , 2 steranijs en 1 schepje suiker samen te koken.

2Voeg als het afgekoeld is iets honing toe.

3Maak een crumble van 25 gram amandelen, 15 gram gesmolten boter, 15 gram bloem en 1 schepje suiker.

4Vul kleine ovenschaaltjes met de venkel compote.

5Leg er een plakje munster op. Eindig met het amandelmengsel en laat alles onder een voorverwarmde grill 5-10 minuten goudbruin kleuren.

6Garneer met pluimpjes venkelgroen en gekonfijte citroenschilletjes en dien lauw op.

Drink er een glas gekoelde Gewürztraminer bij.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op! Vanwege jullie overweldigende belangstelling is het niet vanzelfsprekend dat je wijn nog vóór hemelvaart geleverd kan worden... De hardwerkende bezorgers van DPD kunnen alle bestellingen niet meer aan, bestellingen zijn soms twee of drie dagen onderweg. Voor vragen, stuur 'n appje! We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde maatregelen rondom Corona. Hoe? Lees het hier!
+ +