Piadina

  

mei 24, 2016

Ingrediënten

500 gr. bloem

+/- 0.25 liter lauw-warm water

tl zout

tl suiker

2 zakjes gist

scheutje olijfolie

Aanwijzingen

1Meng alle ingrediënten door elkaar en begin te kneden tot je een mooi soepel deeg hebt.

2Verdeel dit in 6-8 porties en rol dit uit op een met bloem bestoven werkvlak tot platte broden.

3Verhit een zware koekenpan en bak hier de broden in op een droge bodem.

4Druk de luchtbellen plat met een spatel en draai het brood om. Sla dubbel als ze uit de pan komen.

Vullingen
Piadina´s worden heel vaak met rauwe ham of worst belegd.
Of worst, ui en paprika
Spek, emmentaler en paddenstoelen
Rauwe ham, mozzarella, room van radicchio-sla

Gekookte ham, fontinakaas en tomaat, stacchinokaas en rucola
Squarqueronekaas en rucola
Bresaolarundvlees, stracchinokaas en rucola
Mozzarella en gebakken groenten.
maar ook met:
Gegrilde groente: aubergine, courgette, ui, venkel.
Je kunt er ook nog wat fijngesneden zongedroogde tomaten doorroeren.
Gegrilde kip
Mozzarella
Vleeswaren
Kaas
Vis
Sla
Avocado

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *