Pork en druif

  ,

mei 11, 2016

Ingrediënten

400 gram varkenshaasjes

Peper en zout

60 gram bakvet

1 dl witte wijn

11/2 dl kippenbouillon

327 gram druiven

Aanwijzingen

1Bestrooi 400 gram varkenshaasjes met peper en zout naar smaak, vouw de dunne puntjes om en steek ze vast met een cocktailprikker.

2Bak het vlees in 60 gram bakvet rondom bruin gedurende 10 minuten op een laag vuur met de deksel schuin op de pan naar wens rosé of net gaar.

3Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Breng 1 dl witte wijn en 1 1/2 dl kippenbouillon aan de kook en laat het reduceren tot de helft. Roer de aanbaksels los en voeg de wijn/bouillon mengsel toe en kook alles ± 3 minuten.

4Voeg 375 gram gehalveerde en ontpitte druiven (wit en/of blauwe) toe en warm 2 minuten mee.

5Snijd de varkenshaas in plakjes en lepel een beetje van de jus erover.

Drink hierbij dezelfde wijn die je in het gerecht hebt gedaan, bijvoorbeeld een Chardonnay uit Chili of een jonge witte Bourgogne.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *