Risotto met porcini

  ,

mei 10, 2016

Ingrediënten

1 liter kippenbouillon

1 ui

20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood

200 gram arborio risotto-rijst

100 gram Parmezaanse

Aanwijzingen

1Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook.

2Verhit een pan (liefst met een dikke bodem) met daarin 2 eetlepels olijfolie en bak 1 ui en 20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood (die eerst in koud water of bouillon geweld zijn) in ongeveer 3 tot 4 minuten zacht.

3Voeg 200 gram Arborio risotto-rijst toe en roerbak ± 1 minuut.

4Voeg 1 soeplepel hete bouillon aan de rijst toe en BLIJF ONAFGEBROKEN ROEREN tot al het vocht is opgenomen.

5Voeg op dezelfde manier lepel voor lepel alle bouillon toe. Het hele proces duurt 18 tot 20 minuten-

6Ondertussen verhit u een koekenpan met antiaanbaklaag. Doe wat olijfolie en boter erin en bak op een hoog vuur nog 10 gram gewelde eekhoorntjesbrood tot het zacht en glanzend is. Blijf roeren!

7Breng op smaak met zout en peper. Proef de rijst en roer ± 100 gram Parmezaanse kaas , 50 gram mascarpone en een klontje roomboter erdoor.

8Op smaak brengen met zout en peper. Leg de gesauteerde paddo's boven op de risotto en DIRECT serveren.

Verwen jezelf met een glas wijn! Drink hierbij een glas Siciliaanse Catarratto, of een Grillo.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *