Salade gerechten

  , ,

mei 10, 2016

Ingrediënten

Aanwijzingen

1Salade Caprese met tomaten, 'buffel' mozzarella en basilicum.

2Tomaat, mozzarella, ham, munt en lavendel. Dressing van olie, honing, wijnazijn en roze peper

3Allerlei soorten tomaten (rood, geel, groene, cherry) met een dressing van Balsamico-azijn, olijfolie. Versieren met Parmezaanse kaas. Heerlijk met een glas stoere rosé

4Sla met tomaten, roze uien, olijven en feta (+ eventueel ham) Dressing van citroensap en olie Lekker met een Sauvignon Blanc wijn

5Witlof, goede walnoten en Hollandse jong belegen kaas. Dressing van walnotenolie, appelazijn, gembersiroop en verse peper. Lekker met een Muscat Sec

6Met ei, noten, vijgen en kaas. Dressing van olie, mosterd, wijnazijn en iets honing. Lekker met een droge rosé.

7In julienne gesneden wortel aanmaken met wat olie en citroensap. Een mengsel maken van verse geitenkaas met crème fraîche en citroensap. Op smaak maken met zout en peper en afmaken met stukjes walnoten. Er kan een appel bij de worteltjes geraspt worden voor een zachtere smaak. Drink hierbij een Sauvignon Blanc.

8Gekookte rijst vermengen met zoete witte uien en geblancheerde wortels. Een dressing maken door wat mayonaise met sinaasappelsap, mosterd, zout en peper te kloppen. Drink hierbij een stoere rosé.

9Een dressing maken van hazelnotenolie, appelazijn, weinig zout en peper. Lekker met een zoete witte wijn als een Auslese of een Muscat uit de Elzas.

10Voorgekookte linzen vermengen met mais, uitjes, bleekselderij en krokant gebakken stukjes ham. Een pittige dressing maken van olie, azijn, mosterd, zout en flink wat peper. Lekker met een lichte rode wijn als een Cru van de Beaujolais.

11Sla met rode uien en eventueel krokant gebakken spekjes. Maak een Caesar dressing met (als je het lekker vindt) ansjovis. Drink er een lekkere droge rosé bij.

12Salade met avocado, taugé en garnalen met een dressing van citroensap, olijfolie, mint en cashew noten. Lekker met een glas stevige rosé.

13Salade met gemarineerde artisjokken en garnalen met een dressing van citroensap, olijfolie, mosterd en verse kruiden Heerlijk met een glas Gewürztraminer uit Spanje of Zuid-Afrika.

14Romaanse sla met kip, ansjovis, Parmezaanse kaas en een zacht gekookt ei Drink hier een Garganega uit Italië

15Rode sla met kropsla en veldsla samen mengen. Bedekken met schijven appelen en daarna plakjes Camembert. Wat geroosterde pijnboompitjes erover doen. Een dressing maken van crème fraîche, appelazijn, zout en peper. Drink hierbij een glas gekoelde Cider.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *