Sushi

  

mei 24, 2016

Ingrediënten

460 g sushirijst

5 dl water

75 ml sushi azijn

8 norivellen

vulling naar keuze zoals reepjes komkommer, gerookte zalm, tonijn, avocado en wortel

versgeraspte wasabi

sojasaus

Aanwijzingen

1Laat de rijst enkele minuten in een kom met water weken. Giet af en was de rijst tot het water helder is. Giet het troebele water steeds af. Laat goed uitlekken. - Doe de rijst met de 5 deciliter water in de rijstkoker, zet de deksel op de rijstkoker en kook de rijst volgens de aangegeven tijd op de verpakking gaar.

2Neem de deksel van de rijstkoker, dek af met een schone theedoek en leg de deksel terug. Laat 15 minuten staan.

3Schep de rijst in wijde, bij voorkeur houten, schaal. Besprenkel met de sushi azijn en schep met een houten spatel voorzichtig om. Blijf af en toe omscheppen tot de rijst iets is afgekoeld.

4Leg een norivel met de gladde kant naar beneden op een bamboematje. Maak de vingers nat en verdeel een laagje rijst van ca. 1 cm dik over het norivel en laat aan de bovenzijde een rand vrij. Druk de rijst iets aan.

5Leg de vulling naar keuze horizontaal over de rijst, bevochtig het uiteinde van het norivel en rol met behulp van het matje strak op. Maak alle rolletjes op dezelfde wijze en snijd ze met een scherp mes in plakjes. Serveer met de wasabi en sojasaus.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *