fbpx

Tarte Tatin

  

mei 18, 2016

Ingrediënten

Appelen (jonagold of elstar)

Roomboter

Suiker

Deeg

Aanwijzingen

1 Bak (in een pan die oven bestandig is) stevige appelen (Jonagold of elstar) in roomboter en suiker totdat de suiker gaat carameliseren.

2Leg er een lapje deeg boven op de appelen en laat in een voorverwarmde oven bij 190°C bakken gedurende 30 à 40 minuten.

3Keer de taart om en serveren hem lauw. Hij smaakt ook heerlijk met slagroom of een bolletje roomijs (of beide).

Aan het einde van de XIXe eeuw, hadden Caroline en Stéphanie Tatin, twee zussen, een hotel in Lamotte-Beuvron, tegenover het station.
Eén van de twee, opgehouden door een praatgrage klant, maakte zich op een dag druk in de keuken toen ze er achter kwam dat er geen dessert was.
In paniek begon ze een taartvorm in te smeren met boter en suiker, legde er geschilde stukken appel in en stopte het zo in de oven.
Later bedacht ze zich dat ze het deeg vergeten was!
Zo snel mogelijk legde ze alsnog het deeg op de appels die al aan het bakken waren.
Toen het aparte dessert gaar was, stortte ze het omgekeerd op een bord... en een nieuw dessert kwam ter wereld !

Drink een Tokay Atzu of een TrockenBeerenauslese.

00:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *