Thaise tonijn

  , , ,

mei 11, 2016

Ingrediënten

3 paprika's

Olijfolie

Verse tonijn

Peper

Citroensap

sesamzaad

Gembersiroop

Verse koriander

Aanwijzingen

1 Thaise tonijn Lekker, licht en gezond. Een recept van Henk 3 paprika's van verschillende kleuren ontvellen. (In oven roosteren tot ze zwart zijn, in plastic zak gedurende 20 minuten verpakken en dan pellen).

2Verse tonijn (van sushi-kwaliteit) met olie, peper en iets citroensap marineren. Dan in sesamzaad rollen en kort maar heet bakken.

3Een vinaigrette saus maken met olie, citroensap, zout, peper, chilisaus , wat gembersiroop en verse koriander . Kiooms dressing met groene mosterd is ook geschikt. Alleen wat chilisaus en koriander toevoegen.

4De nog wat warme tonijn op de paprika's leggen, vinaigrette erover schenken, eventueel versieren met wat korianderblaadjes en serveer direct.

5Vind je sesamzaadjes niet lekker, maal dan wat hazelnoten en groene peperkorrels en rol daarin de tonijn.

Drink hierbij een stevige rosé als
- Fil de Fer Syrah uit de Languedoc,
- La Madone van Domaine de Panery uit de Rhône streek.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *