Tonijn en Houmous

  , , ,

mei 11, 2016

Ingrediënten

1 blik kikkererwten

1/2 potje yoghurt (liefst griekse)

2 teentjes knoflook

Het sap van een 1/2/ citroen

Tabasco

Sesamzaadjes

Tonijn

Sojasaus

Aanwijzingen

1Maak eerst de Houmous. 1 blik kikkererwten , 1/2 potje yoghurt (liefst Griekse), 2 teentjes knoflook , het sap van een 1/2 citroen , wat olijfolie, zout en Tabasco of Piment d'Espelète . Alles samen mixen tot puree dikte.

2Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

3Haal ze uit de pan, doe er wat olie in en bak de blokjes tonijn zeer kort in de pan.

4Haal ze eruit, doe er wat zout en peper op en rol ze door de gebakken sesamzaadjes.

5Serveer dit samen met eventueel wat Kikkoman sojasaus erbij.

Drink er een mooie rosé bij.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *