Tuiles, een typisch Frans amandelkrul-koekje

  

mei 24, 2016

Ingrediënten

6 eieren

1 dl koud water

500 gram suiker

2 theelepels citroensap

200 gram amandelpoeder

175 gram bloem

20 gram amandel schaafsels

Boter

Aanwijzingen

1Klop 6 eieren los met 1 dl koude water.

2Meng hierbij 500 gram suiker, 2 theelepels citroensap en 200 gram amandel poeder door.

3Zeef 175 gram bloem boven het eimengsel en roer door tot een glad beslag ontstaat.

4Schep 20 gram amandel schaafsels door het beslag en zet koel weg.

5Verwarm de oven voor tot 175°C. Vet een bakplaat in met boter.

6Schep kleine hoopjes beslag op de bakplaat en strijk het beslag in de lengterichting iets uit maar zorg voor wat tussenruimte. Bak de koekjes in het midden van de oven in +/- 12 minuten goudbruin.

7Buig de nog warme koekjes voorzichtig (bijvoorbeeld over een deegroller of smalle fles) tot krullen

Lekker als toetje of bij de thee

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *