fbpx

Vlierbloesem ijs

  

mei 18, 2016

Ingrediënten

30 vlierbloesem trossen

2 citroenen

1,7 kg suiker

60 gram citroenzuur

1,5 water

3 eierdooiers

5 gram vanillesuiker

100 gram suiker

300 ml vlierbloesemlimonade

200 ml slagroom

Aanwijzingen

1Reinig 30 vlierbloesem trossen en 2 citroenen, meng deze in een grote pan of emmer die hitte kan hebben.

2Meng 1,7 kg suiker en 50 gram citroenzuur en doe laag voor laag bloemen, suiker/zuur en citroenschijven.

3Giet 1,5 liter kokende water erop en laat het onder voortdurend roeren afkoelen.

4Laat het 2 dagen staan in een koele ruimte.

5Zeef de limonade, giet het in plastic halve liter flessen en vries in wat je niet direct nodig hebt.

6Ijs maken van 3 eierdooiers, 5 gram vanillesuiker en 100 gram fijne suiker. 300 ml vlierbloesemlimonade er langzaam aan toevoegen. 200 ml slagroom in een aparte kom stijfkloppen en de twee mengsels samenvoegen. Dat in de ijsmachine tot ijs roeren.

00:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *