Wit gebak

  

mei 18, 2016

Ingrediënten

390 gram geconcentreerde gezoete melk

1 blikje slagroom

1 pakje gewone melk

2 eetlepels rum

Vanillezaadjes

6 eieren

200 gram suiker

200 gram bloem

zakje droge gist

Aanwijzingen

1Een dag tevoren: Een vanille stokje in twee snijden en uitschrapen.

21 blik van 390 gram geconcentreerde gezoete melk + de inhoud van het blikje aan gewone melk + de inhoud van het blikje aan slagroom .

3Eraan toevoegen 2 eetlepels Rum en vanillezaadjes. Alles door elkaar mixen tot een homogene saus. Deze saus in een dichte bak bewaren tot de volgende dag.

4De dag zelf: Oven tot 180°C verwarmen.

5Van 6 eieren de eidooiers met 200 gram suiker kloppen tot ze wit worden. Aan toevoegen 200 gram bloem en een zakje droge gist .

6De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de eigeel massa scheppen.

7Een bakblik invetten (+/- 26 cm), en daar het deeg in doen. Niet meer dan de helft vullen! want het gebak mag tijdens het bakken absoluut niet buiten het bakblik komen.

8Ongeveer 30 minuten bakken.

9Gebak uit de oven halen en op meerdere plekken inprikken met een dik satéstokje. Schenk dan voorzichtig de 3 melksaus over het nog warme gebak, zonder hem uit het blik te halen.

10Laat hem dan afkoelen en op het moment dat hij geserveerd kan worden pas uit het blik halen.

11Voor extra calorieën en extra indruk, kan dit gebak ook versierd worden met opgeklopte slagroom.

Drink hierbij een lekker Cappuccino! Wijn kan zoveel melk niet aan.

00:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op! Vanwege jullie overweldigende belangstelling is het niet vanzelfsprekend dat je wijn nog vóór hemelvaart geleverd kan worden... De hardwerkende bezorgers van DPD kunnen alle bestellingen niet meer aan, bestellingen zijn soms twee of drie dagen onderweg. Voor vragen, stuur 'n appje! We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde maatregelen rondom Corona. Hoe? Lees het hier!
+ +