Antares Rosado

Categorieën: , Tags: , , ,

5,60

Uitverkocht

Tegenwoordig is Santa Carolina een zeer gerespecteerde naam in de Chileense wijnbouw.Het is een modern bedrijf, dat investeert in moderne techniek en eigentijdse opvattingen niet schuwt, maar tegelijkertijd beproefde tradities in stand houdt.Onder leiding van wijnmaakster Maria del Pilar Gonzalez zijn de wijnen de laatste jaren wat eleganter en fruitiger geworden. Volgens sommigen is dat te danken aan haar ‘vrouwelijke touch’.

Beschrijving

Vina Santa Carolina werd in 1875 opgericht door Luis Pereira en hij noemde het bedrijf naar zijn vrouw, Dona Carolina Iniguez. Don Luis liet zich adviseren door Franse experts, zowel bij het bouwen van de kelders als het maken van de wijnen. Germain Bachelet, een beroemde Franse oenoloog, selecteerde wijnstokken in Bordeaux en bracht deze naar Chili.

Extra informatie

Druivensoort

Cabernet

Land

Chili

Overige informatie

OnelinerDit is een ideale rosé voor op het terras tijdens lome zomeravonden.
LandChili
WijngebiedCentral Valley
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
DruivensoortCabernet
SmaakDe wijn heeft een framboosrode kleur, de geur is elegant en ruikt bescheiden naar rood fruit, in de mond biedt de wijn een aangename kruidigheid en veel rijp rood fruit. De afdronk heeft verrassend veel lengte en is vooral erg soepel en zwoel.
BijzonderhedenDit is een ideale rosé voor op het terras tijdens lome zomeravonden.
Lekker bij Tonijn en Houmous