Barista Coffee Pinotage

Categorieën: ,

9,15

Uitverkocht

De bedenker van deze wijn is Bertus Fourie, ook wel mr. Starbucks genoemd.

Beschrijving

De bedenker van deze wijn is Bertus Fourie. Hij wordt ook wel ‘Mister Starbucks’ genoemd.
In alle opzichten een intense Pinotage. Diep donkerrood van kleur. Met een expressieve, rijke koffie- en chocoladegeur, aards, aangevuld met frivool fruit, zoals moerbeien, pruimen en maraschino kersen. Ook iets vanille. Temperamentvol van smaak. Met zachte, zwoele tannines en een klein bittertje in de afdronk.
Op zichzelf drinken, maar juist ook lekker bij eten. Zoals gerookte gerechten: ‘pulled pork’ of gerookte eend bijvoorbeeld. Andere opties zijn Mediterrane maaltijden met pepers en aubergines, rustiek Frans bistro eten, of klassiek Italiaans zoals pizza en lasagne. Serveer er ook gerust eens een pittige curry bij. Uiteraard is en blijft de grote favoriet een klassieke Zuid-Afrikaanse ‘braai’.

Extra informatie

Druivensoort

Pinotage

Land

Zuid-Afrika

Overige informatie

Land Zuid-Afrika
Wijngebied Western Cape
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Western Cape
Druivensoort Pinotage
Smaak De wijn heeft een diepe paarse kleur met een verleidelijk geurend boeket met rijp rood en zwart fruit. Daarnaast gekruide geuren en mooi versmolten houttonen. Veel sap met aroma’s van koffie en chocolade en veel souplesse. Zijn rijpe tannines en een zwoele afdronk maken dit tot een prachtige wijn.
Wijn/spijscombinatie Heerlijk bij gebraden rood vlees, lamsvlees en harde kazen. Ook perfect met gerechten waarbij (in de saus) chocolade of koffiebonen worden verwerkt.
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Bijzonderheden Deze bijzondere wijn wordt geproduceerd onder supervisie van het wereldberoemde en prestigieuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.In 2001 werd door Bertus Fourie een controversiële stijl Pinotage geproduceerd. Fanatieke fans van deze stijl wijn gaven in de volksmond de naam "Coffee Pinotage". Bertus Fourie, de maker van deze stijl, werkt samen met zijn broer, Martin, de wijnmaker, op het ambachtelijke Val de Vie.
Het is nog steeds flink druk bij de pakketdienst, daardoor is je bestelling langer onderweg. We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde RIVM-maatregelen. Hoe? Lees het hier!
+ +