BIO Port Finest Reserve

Categorieën: ,

22,75

Uitverkocht

Van grote complexiteit, vol en zeer persistent

Beschrijving

Dit familiebedrijf (eigendom van de familie Jordões) startte in 1870 met wijn maken. Tot 1994 verkocht men de gehele productie in bulk aan het grote port- en sherrybedrijf Sandeman. In dat zelfde jaar startte men met biologische wijnbouw en besloot men om een deel van de productie zelf te gaan bottelen en te verkopen. Casal dos Jordões beschikt over 40 hectare wijngaard, liggend in het rivierdal van de Torto, in het hart van het Dourogebied. De kwaliteitswijnen worden gemaakt met behulp van het eeuwenoude systeem van ‘lagares’, een speciaal soort Portugese wijnpers, zodat meer kleur en tannine worden overgedragen aan de wijnen. In de afgelopen jaren hebben de wijnen van Casal dos Jordões meerdere internationale prijzen gewonnen. Naast de diverse bekroonde portwijnen maakt het wijnhuis ook klassieke rode en witte wijnen.

Intens robijnrood van kleur, lange afdronk, zeer zacht en fluwelig in de mond. Van grote complexiteit, vol en zeer persistent.

Extra informatie

Druivensoort

Touriga Nacional

Land

Portugal

Wijngebied

Torto Valley

Lekker bij

Kaasplank

Overige informatie

Land Portugal
Wijngebied Torto Valley
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Touriga Nacional
Smaak Krachtig
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Het is nog steeds flink druk bij de pakketdienst, daardoor is je bestelling langer onderweg. We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde RIVM-maatregelen. Hoe? Lees het hier!
+ +