Calusari Pinot Grigio Rosé

Categorieën: ,

4,99

De oude vertrouwde Calusari rosé is er weer, maar dan met ‘n nieuw label! Dezelfde wijn, maar dan met een ander etiket. Genieten dus!

Beschrijving

Een aantal jaren geleden hebben wij de wijnen ontdekt van Calusari. Een wijnhuis uit Roemenië waar ze fantastische prijs/kwaliteit-wijnen maken.
Deze wijn komt uit het westen van Roemenië, rond de stad Timioara. Dit is de thuisbasis van het multi-bekroonde wijnhuis Cramele Recas. De stad ligt aan de Bega, een zijrivier van de Tisza

Roemenië is het grootste wijnland van centraal-Europa. Dankzij het goede klimaat, en de gunstige ligging van de wijngaarden, produceerde Roemenië reeds in de Romeinse tijd al kwaliteitswijnen.
In de 17e eeuw waren de Roemeense wijnen goed bekend aan de Europese hoven en in kerkelijke kringen.

Tijdens de communistische tijd was de wijnproductie in Roemenië duidelijk in een mindere periode beland. Deze abrupte achteruitgang werd veroorzaakt door verwaarlozing van de wijngaarden en productiemiddelen tijdens het communistische regime.

Extra informatie

Druivensoort

Pinot Grigio

Land

Roemenië

Overige informatie

Oneliner Dit is echt een super rosé om op feestjes te schenken!
Land Roemenië
Wijngebied Timioara
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Pinot Grigio
Smaak Calusari Pinot Grigio is bleek mooi lichtroze (Blush) van kleur en heeft aroma’s van tropische vruchten, licht rood fruit als besjes, frambozen, aardbeien maar ook peer, appel en papaja. Bij tropische nazomerhitte minimaal drie flessen per dag!!!
Wijn/spijscombinatie Heerlijk met bruchetta, als aperitief of bij lichte salades, asperges, olijven of wit vlees.
Serveertemperatuur Serveer deze op een temperatuur tussen de 8-10°C.
Lekker bij Tartaramôle

Gerelateerde producten