Calusari Pinot Noir

Categorieën: ,

4,99

Beschrijving

Roemenië is het grootste wijnland van centraal-Europa.  Dankzij het goede klimaat, en de gunstige ligging van de wijngaarden, produceerde Roemenië reeds in de Romeinse tijd al kwaliteitswijnen. In de 17e eeuw waren de Roemeense wijnen goed bekend aan de Europese hoven en in kerkelijke kringen. Tijdens de communistische tijd was de wijnproductie in Roemenie duidelijk in een mindere periode beland. Deze abrupte achteruitgang werd veroorzaakt door verwaarlozing van de wijngaarden en productiemiddelen tijdens het communistische regime.

Het land produceerde in die periode grote hoeveelheden zoete wijn voor broedervolkeren, met voorop de Sovjet Unie. Kwantiteit ging voor kwaliteit.  Momenteel is Roemenie een van de 10 grootste wijnproducenten ter wereld. Ongeveer 335.000 hectare zijn er met wijnstokken beplant en ruim een miljoen mensen zijn werkzaam in de wijnbouw. Deze wijn komt uit het westen van Roemenië, rond de stad Timioara, is de thuisbasis van de multi-bekroonde wijnhuis Cramele Recas. De stad ligt aan de Bega, een zijrivier van de Tisza.

Extra informatie

Druivensoort

Pinot Noir

Land

Roemenië

Overige informatie

Oneliner Probeer 'm ook lekker gekoeld! Fantastisch voor 'n zomerse BBQ...
Land Roemenie
Wijngebied Timioara
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Pinot Noir
Smaak De geur is fruitig en floraal met tonen van kersen, viooltjes en wat aards. Donker rood van kleur en de smaak is fruitig met veel rood fruit. Een lichte, maar prettige afdronk.
Wijn/spijscombinatie Serveer deze wijn (licht)gekoeld bij visgerechten als tonijn en zalm en op kamertemperatuur bij pasta met rode saus, wild of rood vlees. Ook lekker "zo" met een stukje kaas of worst.
Serveertemperatuur (licht)gekoeld
Lekker bij Hamburgers recepten
Het is nog steeds flink druk bij de pakketdienst, daardoor is je bestelling langer onderweg. We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde RIVM-maatregelen. Hoe? Lees het hier!
+ +