Castilló de Solisticio

Categorieën: ,

5,75

Deze Reserva is een assemblage van Cabernet Sauvignon en Tempranillo afkomstig van oude stokken.

Beschrijving

Deze Reserva is een assemblage van Cabernet Sauvignon en Tempranillo afkomstig van oude stokken. Beide variëteiten groeien op relatief hooggelegen percelen, tussen 400 en 500 meter boven de Middellandse zeespiegel. Dit betekent dat de druiven hier overdag bij gemiddeld 35 ° Celsius genieten van veel warmte en zonneschijn terwijl de temperatuur s ’nachts kan dalen tot ongeveer 18 graden. Ideale rijpingsomstandigheden dus en dat is terug te proeven in de wijn. Waar de Cabernet zorgt voor stevigheid maakt de Tempranillo de wijn wat zachter en ronder van structuur waardoor het geheel prettig drinkt. Bijzonder goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Extra informatie

Druivensoort

Cabernet Sauvignon, Tempranillo

Land

Spanje

Overige informatie

Land Spanje
Wijngebied Catalunya
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie D.O.C.
Druivensoort Tempranillo en Cabernet Sauvignon
Vinificatie Na de inweking en vergisting van de rijpe druiven volgt rust op Amerikaans eikenhout.
Smaak Geurige rode wijn met aroma's van kersen, kruiden die in de bergen voorkomen en vanille. Het eikenhout geeft in de neus een zachte, soepele ronde smaak. De afdronk is eveneens zacht en aromatisch.
Wijn/spijscombinatie Niet alleen als plezierig glas vóór het eten, maar net zo goed als begeleider van geroosterd vlees, sudderpotjes en hardere kaassoorten. Ook aan te raden bij eend of ree!
Serveertemperatuur Licht gekoeld op ongeveer 17/18 graden.
Lekker bij Pork en druif