Cava Palau Brut

Categorieën: ,

5,95

Beschrijving

Aan deze verfijnde cava moet u denken zodra er een feestje in aantocht is!

De makers van Palau, Mont Marcal, hebben op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden (ze zijn de 3e producent van Spanje). Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.

Penedes ligt ten zuidwesten van Barcelona en is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Catalunya. In Penedes zijn vele druivensoorten toegestaan en men is ook zeker niet bang om te experimenteren en dit gebeurt dan ook op grote schaal. Mede hierdoor groeit de reputatie van Penedes nu snel.

De witte wijnen en de rosado’s zijn door moderne technieken erg in kwaliteit gestegen. Penedes is echter nog steeds het meest bekend door de productie van Cava. De makers van Palau, Mont Marcal, hebben op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden (ze zijn de 3e producent van Spanje).
Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën. Ongelooflijk voor deze prijs: een echte methode traditionelle met gisting op fles, van de traditionele druivensoorten voor Cava: Parellada, Macabeo en Xarel Lo. Fijne belletjes, zacht fruitig met vooral aroma’s van groene appel en een heel zachte, ronde afdronk.

Extra informatie

Druivensoort

Macabeo, Perellada, Xarel Lo

Land

Spanje

Wijngebied

Penedès

Overige informatie

Oneliner Denk aan deze cava als er een feestje in aantocht is!
Land Spanje
Wijngebied Catalunya
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Penedes
Druivensoort Parellada, Macabeo en Xarel Lo (traditionele druivensoorten voor Cava)
Smaak Fijne belletjes, zacht fruitig met vooral aroma's van groene appel en een heel zachte, ronde afdronk. Ideaal voor grote recepties en feesten.
Wijn/spijscombinatie Bijzonder geschikt als aperitief en gaat ook heel goed bij voorgerechten.
Serveertemperatuur Lekker koud!
Lekker bij Lange vingers