Cava Palau Rosado

Categorieën: ,

6,25

Deze Cava Rosé is gemaakt van de lokale druivensoort Trepat die zich in de omgeving van Tarragona van zijn beste kant laat zien.

Beschrijving

De makers van Cava Palau, Mont Marcal, hebben op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden (ze zijn de 3e producent van Spanje). Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.

Penedes ligt ten zuidwesten van Barcelona en is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Catalunya. In Penedes zijn vele druivensoorten toegestaan en men is ook zeker niet bang om te experimenteren en dit gebeurt dan ook op grote schaal. Mede hierdoor groeit de reputatie van Penedes nu snel. De witte wijnen en de rosado’s zijn door moderne technieken erg in kwaliteit gestegen. Penedes is echter nog steeds het meest bekend door de productie van Cava (mousserende wijn).

Extra informatie

Druivensoort

Trepat

Land

Spanje

Wijngebied

Penedès

Overige informatie

Land Spanje
Wijngebied Catalunya
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Penedes
Druivensoort Trepat
Smaak De experts zijn het er over eens, een eerlijke, zuivere en vooral frisse Cava met goed uitgebalanceerde fruittinten van framboos.
Wijn/spijscombinatie Deze Cava leent zich uitstekend voor iedere gelegenheid of bij een lichte maaltijd.
Lekker bij Mascarpone toetje