Champagne Baron Fuente Demi-Sec

Categorieën: ,

24,95

Beschrijving

Baron Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en Dolorès Fuenté. De eerste flessen werden destijds rechtstreeks vanuit het huis geproduceerd en verkocht. Het bedrijf presteert het jaarlijks te blijven groeien. Tegenwoordig heeft de champagne 38 hectares wijngaarden en de Baron familie is eigenaar van het merk Baron Fuenté.

Deze champagne is een blend van Meunier en Chardonnay. Deze heeft een aangenaam zoetje, door naar verhouding meer druivensuiker toe te voegen in vergelijking tot de Brut. Een kalkrijke grond is zeer belangrijk voor de druiven in het Champagne-gebied.

Deze half-zoete champagne heeft een heldere, lichtgele kleur. In het bouquet komen aroma’s van appel, perzik en peer naar voren. Soepel in de mond en een mooie afdronk met hints van fruit en honing.

Heerlijk als aperitief of champagne ontbijt.

Extra informatie

Druivensoort

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Land

Frankrijk

Wijngebied

Champagne

Overige informatie

Oneliner Deze Cuvee kan worden geserveerd als aperitief en bij elke gelegenheid.
Land Frankrijk
Wijngebied Champagne
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Charly Sur Marne
Druivensoort 30% Chardonnay druiven, 60% Meunier en 10% Pinot Noir
Smaak De Demi-Sec heeft een lichtgele kleur. In de neus komen aroma’s van appel, perzik en peer naar voren. In de mond is deze Champagne soepel, met smaken van fruit. De afdronk is mooi en lang. Aangenaam, rond, fruitig en honingzoet
Wijn/spijscombinatie Natuurlijk oesters! Andere opties: salades, vis (zalm/zeebaars), kaviar, roomkazen (Brie, chaource, camembert), harde neutrale kaas (goudse, parmezaan), quiches en pasta's.
Serveertemperatuur 8-10 °C
Lekker bij Lange vingers