fbpx

Champagne Baron Fuente Rosé Dolores

Categorieën: ,

29,95

Beschrijving

Baron Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en Dolorès Fuenté. De eerste flessen werden destijds rechtstreeks vanuit het huis geproduceerd en verkocht. Het bedrijf presteert het jaarlijks te blijven groeien. Tegenwoordig heeft de champagne 38 hectares wijngaarden en de Baron familie is eigenaar van het merk Baron Fuenté.

Deze uitmuntende rosé champagne staat symbool voor de liefde tussen Gabriel BARON, wie opgegroeid is in de Champagnestreek, en zijn Spaanse vrouw Dolorès FUENTES. Deze champagne bestaat uit de druivensoorten Chardonnay, Pinot Meunier and Pinot Noir.

De kleur van de wijn verwijst naar de bleke kleur van rozenblaadjes. In de neus een jonge wijn, rijk aan rode en zwarte bessen en biscuit. De wijn heeft een lange fruitige afdronk met ronde tannines.

Deze rosé kan geschonken worden als elegant aperitief, maar kan ook perfect samen gaan met een dessert als vruchtentaart.

Extra informatie

Druivensoort

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Land

Frankrijk

Wijngebied

Champagne

Overige informatie

Oneliner Een rosé met veel smaak en kleur in vergelijking met veel anderen
Land Frankrijk
Wijngebied Champagne
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Charly Sur Marne
Druivensoort 40% Pinot Meunier, 40% Chardonnay en 20% Pinot Noir
Smaak Goede neus van rood fruit zoals aardbei en framboos en een elegante, volle smaak met een goede lengte in de afdronk en een fijne mousse.
Lekker bij Lange vingers