Champagne Baron Fuente Tradition Brut

Categorieën: ,

23,95

Beschrijving

Baron Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en Dolorès Fuenté. De eerste flessen werden destijds rechtstreeks vanuit het huis geproduceerd en verkocht. Het bedrijf presteert het jaarlijks te blijven groeien. Tegenwoordig heeft de champagne 38 hectares wijngaarden en de Baron familie is eigenaar van het merk Baron Fuenté.

Deze Traditional Brut is een blend van Chardonnay en Pinot Meunier. Deze blend toont het beste van een Meunier uit de Marne vallei. De druiven groeien op de oevers van de rivier Charly Sur Marne. Het zijn vooral de Meunier druiven die zorgen voor deze speciale smaak aan de champagne.

Een lichtgele kleur en een zeer fijne mousse. In de neus is de wijn discreet en elegant met tonen van brioche en gesuikerd fruit met een kleine hint van honing. Soepel in de mond, harmonieus en een mooie afdronk.

Dit is de perfecte Champagne als aperitief bij speciale gelegenheden of als een cocktail. Verder is het de ideale partner bij zalm op toast.

Extra informatie

Druivensoort

Chardonnay, Pinot Meunier

Land

Frankrijk

Wijngebied

Champagne

Overige informatie

Oneliner Een subtiel samengaan van de traditionele druivensoorten leidt tot deze klassieke Champagne die ras en body vertoont. Voelt zich thuis bij elke gelegenheid !!
Land Frankrijk
Wijngebied Champagne
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Deze Tradition wordt gemaakt van 70% Pinot Meunier en 30% Chardonnay.
Smaak In de neus komen elegante tonen van brioche, gekonfijt en gedroogd fruit naar voren met een licht honing aroma. In de mond is deze Champagne soepel en goed in balans. Zacht met een goede lengte in de mond.
Bijzonderheden Zeer belangrijk voor de druiven in het Champagne gebied is de zeer kalkrijke grond.
Lekker bij Lange vingers

Gerelateerde producten