Condesa Eylo Verdejo Barrica

Categorieën: ,

10,25

Heel gaaf; een Verdejo met een hout-opvoeding! Bijzondere combinatie tussen de frisheid van de druiven en de volle effecten van het eikenhout…

Beschrijving

Bodegas Val de Vid is opgericht in 1996 en in januari 2005 werd de wijnmakerij gemoderniseerd. De professionals van Val de Vid beheersen het gehele proces; van het snoeien en behandelen van de planten tot de wijnoogst en druivenrijping.

Deze witte wijn wordt gemaakt van 100% Verdejo druiven. Fermentatie vindt plaats bij 14-16°C,  wat helpt bij het behouden en intensiveren van karakteristieke smaken. Na de fermentatie wordt de wijn in contact gehouden met fijne gist. Hij zal dan ongeveer 4 maanden rusten in nieuw Frans eiken.

Heldere strogele kleur met een groene tint. Het bouquet toont aroma’s van gepelde sinaasappelen en tropisch fruit, zoals peer en banaan. Geweldig mongevoel in de mond, rijk en knapperig, met smaken van boomfruit en een vleugje sinaasappelschil.

Deze wijn gaat erg goed gepaard met schaaldieren, zeevruchten en gerookte vis, maar ook met salades, pasta en rijstgerechten.

Extra informatie

Land

Spanje

Druivensoort

Verdejo

Overige informatie

Oneliner Heel gaaf; een Verdejo met een hout-opvoeding! Bijzondere combinatie tussen de frisheid van de druiven en de volle effecten van het eikenhout... 
Land Spanje
Wijngebied Rueda
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Verdejo
Let op! Niet alles lukt vanzelfsprekend nog voor Pinksteren. App even voor zekerheid! We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde maatregelen rondom Corona. Hoe? Lees het hier!
+ +