Corterosso Trilogia di Corteviola

6,75

Uitverkocht

De Sangiovese komt in vele gedaantes voor, maar is vooral een druif die behoort tot de edelste van Italie en is verantwoordelijk voor een aantal van de grootste wijnen van Italie. Deze versie, de Corterosso Trilogia di Corteviola, komt uit Emilia Romagna aan de rivier de Rubicon, met als inspiratie de befaamde “ripasso” wijnen. Deze rode wijn waarbij een derde gedeelte van de Sangiovese traditioneel vergist. Een derde krijgt een elegante houtopvoeding en een derde van de druiven wordt gedroogd waarmee later een tweede gisting wordt geforceerd. Dit geeft de wijn een enorm krachtige maar druivige “fruitboost”. Met deze Corterosso Trilogia di Corteviola, nu zeer betaalbaar, kunnen liefhebbers van een klassiek glas rood hun hart ophalen. Geniet van deze wijn met een goed stuk (gegrild) vlees of pak gewoon uw moment, met een glas Corterosso in een luie stoel. Corterosso is van dezelfde wijnmaker als Segreto Rosso, ook een uiterst succesvolle wijn.

Beschrijving

Liefhebbers van een klassiek glas Italiaans kunnen met deze wijn betaalbaar hun hart ophalen. De volle smaak is fluweel maar toch krachtig. Corterosso Trilogia di Corteviola smaakt sappig en heeft een overduidelijke fluwelen hint naar gedroogde druiven en licht eiken. Corterosso Trilogia di Corteviola is een prachtige rode wijn uit Italië.

Extra informatie

Druivensoort

Sangiovese

Land

Italië

Overige informatie

OnelinerHeerlijk, verrassend mooie wijn voor zijn prijs!
Land Italië
WijngebiedEmilia Romagna
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
DruivensoortSangiovese
SmaakDe volle smaak is sappig en zacht en toch lekker krachtig met een overduidelijke fluwelen hint naar gedroogde druiven en licht eiken. Corterosso doet niet onder voor menig duurdere ripasso wijn.
Wijn/spijscombinatieCorterosso Trilogia di Corteviola is een prachtige wijn bij een goed stuk vlees maar ook heerlijk om zo van te genieten.
Serveertemperatuur18-20 graden.
Lekker bij Edith’s kip

Gerelateerde producten