Cuvée La Galline Banyuls

Categorieën: ,

15,30

Beschrijving

Banyuls is een ‘vin doux naturel’. Dit zijn zoete (dessert)wijnen die van zowel witte als blauwe druiven kunnen worden gemaakt. Tijdens de vergisting wordt alcohol toegevoegd. Hierdoor sterft de gist en stopt de vergisting voordat alle suikers zijn omgezet. Met als resultaat een zoete wijn. VDN-wijnen zijn de specialiteit van de Franse streek Roussillon.

Extra informatie

Druivensoort

Grenache Noir

Land

Frankrijk

Overige informatie

Land Frankrijk
Wijngebied Rousillon
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Banyuls Rimage
Druivensoort Grenache Noir & Carignan
Smaak Deze diep robijnrode Banyuls is rijk, rijp en zoet. Met een complexe geur van gekarameliseerd fruit, chocolade, gedroogd fruit (pruimen) en geroosterde noten. De smaak is exceptioneel geconcentreerd, rijk en met zijdezachte tannines. Met een lange gelaagde afdronk. Een opwindende zoete wijn.
Wijn/spijscombinatie Banyuls is beroemd om zijn match met lekkernijen van chocolade: brownies, Sacher torte of een moelleux van chocolade. Lekkere alternatieven zijn desserts met rode bessen, toffee, karamel of koffie. Geen zin in zoet? Schenk hem dan bij blauwaderkaas of een krachtige paté. Past goed bij: chocolade, toffee-, karamel- en koffiedesserts, blauwe kaas, hertenpaté
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden (advies: 15 minuten voor het drinken in de koelkast)
Lekker bij Crèmes van Trijntje