Dosnon Récolte Noire

40,28

Eén van de meest invloedrijke stemmen in de wijnindustrie, Robert Parker en zijn Wine Advocate, is lovend over de champagnes van Dosnon & Lepage. Met maar liefst 92 punten voor de Recolte Brute mag het toch wel duidelijk zijn: Davy dosnon en Simon Charles Lepage uit de streek Avirey-Lingey in Frankrijk maken sensationele Champagnes!

Beschrijving

Elegante neus met citrus, grapefruit en toast. In de mond een fijne mousse en een goede concentratie met brioche, droog met prachtige, rijpe zuren. Het gebeid heeft dezelfde grondsoort als de wijngaarden van Chablis; zeer minerale grond bezaaid met grote hoekige kalkstenen. De Pinot Noir druiven worden met de hand geplukt.

Extra informatie

Druivensoort

Pinot Noir

Land

Frankrijk

Overige informatie

OnelinerPrachtige en krachtige, rijke Champagne.
LandFrankrijk
WijngebiedChampagne, Côte d'Or, Noord-Bourgogne,
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
AppelatieDosnon & Lepage is de enige producent in geheel Champagne die hun wijnen zowel de alcoholische- als de malolactische vergisting in barrique laten ondergaan. De barriques komen van een tonnelier uit Puligny-Montrachet en zijn minimaal 5 jaar oud.
Druivensoort100% Pinot Noir
SmaakElegante neus met citrus, grapefruit en toast. In de mond een fijne mousse en een goede concentratie met brioche, droog met prachtige, rijpe zuren.
Serveertemperatuur7 tot 9 graden
Lekker bij Over oesters…