Dosnon Récolte Noire

Categorieën: ,

42,95

Uitverkocht

Beschrijving

Dosnon & Lepage is de enige producent in geheel Champagne die hun wijnen zowel de alcoholische- als de malolactische vergisting in barrique laten ondergaan. De barriques komen van een tonnelier uit Puligny-Montrachet en zijn minimaal 5 jaar oud.

Eén van de meest invloedrijke stemmen in de wijnindustrie, Robert Parker en zijn Wine Advocate, is lovend over de champagnes van Dosnon & Lepage. Met maar liefst 92 punten voor de Recolte Brute mag het toch wel duidelijk zijn: Davy dosnon en Simon Charles Lepage uit de streek Avirey-Lingey in Frankrijk maken sensationele Champagnes!

Elegante neus met citrus, grapefruit en toast. In de mond een fijne mousse en een goede concentratie met brioche, droog met prachtige, rijpe zuren.

Het gebeid heeft dezelfde grondsoort als de wijngaarden van Chablis; zeer minerale grond bezaaid met grote hoekige kalkstenen. De Pinot Noir druiven worden met de hand geplukt.

Extra informatie

Druivensoort

Pinot Noir

Land

Frankrijk

Lekker bij

Oesters

Wijngebied

Champagne

Overige informatie

Oneliner Prachtige en krachtige, rijke Champagne.
Land Frankrijk
Wijngebied Champagne, Côte d'Or, Noord-Bourgogne,
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Dosnon & Lepage is de enige producent in geheel Champagne die hun wijnen zowel de alcoholische- als de malolactische vergisting in barrique laten ondergaan. De barriques komen van een tonnelier uit Puligny-Montrachet en zijn minimaal 5 jaar oud.
Druivensoort 100% Pinot Noir
Smaak Elegante neus met citrus, grapefruit en toast. In de mond een fijne mousse en een goede concentratie met brioche, droog met prachtige, rijpe zuren.
Serveertemperatuur 7 tot 9 graden
Lekker bij Over oesters…
Het is nog steeds flink druk bij de pakketdienst, daardoor is je bestelling langer onderweg. We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde RIVM-maatregelen. Hoe? Lees het hier!
+ +