Esprit de Crès Ricards Viognier

Categorie:

7,79

Mooi fijne fruittonen met wit fruit en abrikoos. Elegant en verteerbaar. De wijn heeft een mooie rondeur en dikte die de lichte houtrijping heeft veroorzaakt. Ook een mooie romigheid. Zacht droge afdronk met mooi fruit.

Beschrijving

Deze Cres Ricards wijn is gemaakt van 100% viognier. De druivenstokken zijn gemiddeld 19 jaar oud en de bodem bestaat uit klei en leisteen. De oogst gebeurt deels handmatig en deels machinaal. De kleur van deze wijn is helder goud. Zeer elegante neus met tonen van droge vruchten, perzik, vanille en bloemige aroma’s. Op het palet rijk, fris en zacht met een lange afdronk met abrikozen en toast. Deze wijn is heerlijk met zeevruchten en visgerechten, evenals witvlees, blauwe kaas, taarten en fruitdesserts.

Dit domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. Jean-Claude ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze.

Jean-Claude Mas is een grote speler in de wijnwereld. Hij is een a-typische Fransman, die de hele wereld over reisde om overal de wijnmaak technieken te bestuderen. Dat heeft hij uiteindelijk gecombineerd in zijn eigen wijnbedrijf. Hij maakt wijnen in de klassieke Franse stijl met een knipoog naar de nieuwe wereld. Dit betekent dat zijn wijn altijd gekenmerkt zijn door terroir, maar ook het zwoele sappige zachte fruit hebben.

Extra informatie

Druivensoort

Viognier

Land

Frankrijk

Overige informatie

Oneliner Heel erg mooie betaalbare klassieke wijn uit Zuid-Frankrijk!
Land Frankrijk
Wijngebied Coteaux Du Languedoc
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Viognier
Smaak Deze Cres Ricards wijn is gemaakt van 100% viognier. De druivenstokken zijn gemiddeld 19 jaar oud en de bodem bestaat uit klei en leisteen. De oogst gebeurt deels handmatig en deels machinaal. De kleur van deze wijn is helder goud. Zeer elegante neus met tonen van droge vruchten, perzik, vanille en bloemige aroma’s. Op het palet rijk, fris en zacht met een lange afdronk met abrikozen en toast.
Serveertemperatuur Rond de 8 graden
Lekker bij Zalm van Lionel
Corona? Toch gewoon wijn thuisbezorgd! Smakelijk in quarantaine... Waar rekening mee te houden? Lees het hier!
+ +