fbpx

Esprit de Crès Ricards Marsanne-Roussanne

Categorie:

7,79

Mooi fijne fruittonen met wit fruit en abrikoos. Elegant en verteerbaar. De wijn heeft een mooie rondeur en dikte die de lichte houtrijping heeft veroorzaakt. Ook een mooie romigheid. Zacht droge afdronk met mooi fruit.

Beschrijving

Deze wijn wijn word van de Marsanne en Roussanne druif gemaakt. Beide druiven worden eerst apart vergist waarna ze samenkomen in roestvrijstalen tanks.
Mooi fijne fruittonen met wit fruit en abrikoos. Elegant en verteerbaar. De wijn heeft een mooie rondeur en dikte die de lichte houtrijping heeft veroorzaakt. Ook een mooie romigheid. Zacht droge afdronk met mooi fruit.

Dit domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. Jean-Claude ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze.

Jean-Claude Mas is een grote speler in de wijnwereld. Hij is een a-typische Fransman, die de hele wereld over reisde om overal de wijnmaak technieken te bestuderen. Dat heeft hij uiteindelijk gecombineerd in zijn eigen wijnbedrijf. Hij maakt wijnen in de klassieke Franse stijl met een knipoog naar de nieuwe wereld. Dit betekent dat zijn wijn altijd gekenmerkt zijn door terroir, maar ook het zwoele sappige zachte fruit hebben.

Extra informatie

Druivensoort

Marsanne, Roussanne

Land

Frankrijk

Overige informatie

Oneliner Heel erg mooie betaalbare klassieke wijn uit Zuid-Frankrijk!
Land Frankrijk
Wijngebied Coteaux Du Languedoc
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Marsanne en Roussanne
Smaak Mooi fijne fruittonen met wit fruit en abrikoos. Elegant en verteerbaar. De wijn heeft een mooie rondeur en dikte die de lichte houtrijping heeft veroorzaakt. Ook een mooie romigheid. Zacht droge afdronk met mooi fruit.
Wijn/spijscombinatie Deze Marsanne-Rousanne is heerlijk zowel vóór als tijdens het eten en gaat zeer goed samen met bijvoorbeeld visgerechten, kip, salade en blauwe kazen.
Serveertemperatuur Rond de 8 graden
Lekker bij Jacob’s vrucht met voorjaarsgroente