Hensel Spätburgunder Aufwind

Categorieën: ,

12,25

Beschrijving

Thomas Hensel is een van de 20 Winzers van Bad Dürkheim. Zijn 17 ha grote wijngaard bevindt zich net naast het plaatselijke “vliegveld”. Thomas is 35 jaar jong, ambitieus, energiek en moedig genoeg om vernieuwend te zijn. Langzaam, heel langzaam, winnen de goede Duitse wijnen in Nederland terrein. De Rieslings voorop, uiteraard, maar voorzichtig aan ook andere wijnen. Rode wijnen lopen daarin niet voorop, omdat maar weinig wijndrinkers Duitsland kennen als een land van goede rode wijnen. Toch is het goed eens te kijken naar Spätburgunder, zeg maar de Duitse variant op de rode Bourgogne.

Uit de Pfalz komen meerdere goede Spätburgunders. Dat heeft te maken met het wat warmere klimaat in deze streek, waardoor de druiven in goede jaren perfect kunnen rijpen. Dit is werkelijk een heerlijk glas, met superfruit, kersen, aardbeien, de smaak is romig en verleidelijk, zeer goed, met mooie tannines en een bijzondere lengte.

Extra informatie

Druivensoort

Pinot Noir

Land

Duitsland

Overige informatie

Oneliner Dit is werkelijk een heerlijk glas, met superfruit, kersen, aardbeien, de smaak is romig en verleidelijk, zeer goed, met mooie tannines en een bijzondere lengte.
Land Duitsland
Wijngebied Pfalz
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Reinland-Pfalz
Druivensoort Pinot Noir (de Duitsers roepen Spätburgunder)
Smaak De druiven kunnen hier in goede jaren perfect rijpen en dat loont in een prachtig glas wijn. In de geur heeft deze wijn veel fruit, zoals kersen en aardbeien. De smaak is romig met mooie tannines.
Wijn/spijscombinatie Gegrild vlees, Rood vlees, Stoofpot
Serveertemperatuur Niet warmer dan 16 graden!
Bijzonderheden Een prachtig alternatief voor de bekende Pinot Noirs uit de Bourgogne! Kan op alle fronten met z'n Franse evenknie wedijveren!
Lekker bij Risotto met porcini