Heritage Merlot

Categorieën: ,

5,13

Beschrijving

Santa Helena is een zelfstandige winery binnen de groep VSPT. Wijnmaker Nicolás Pérez-Yañez is hier verantwoordelijk voor een representatieve serie wijnen van uitstekende kwaliteit. Santa Helena werd opgericht in 1942 in San Fernando (Colchagua valley). Inmiddels profiteert het huis van de kracht van een sterke moeder (VSPT Wine Group) waardoor investeringen in wijngaarden en winery er toe hebben geleid dat Santa Helena staat voor karakteristieke Chileense wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De jonge wijnmaker Nicolás Pérez-Yañez heeft na zijn universitaire studie ervaring opgedaan in gerenommeerde wineries in Californië en Australië. Met deze kennis en ervaring geeft hij nu leiding aan een jong en ambitieus wijnmakersteam dat trots is op de naam Santa Helena.

 

De wijn heeft een robijn rode kleur en een uitdagende geur met fruit zoals bramen en pruimen. De aanzet is zacht en romig met een licht getoaste toon en wat vanille. De wijn soepel met een zachte tannine structuur en een ronde afdronk.

Extra informatie

Druivensoort

Merlot

Land

Chili

Overige informatie

Oneliner Plezierige rode wijn die niet snel verveelt!
Land Chili
Wijngebied Central Valley
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Merlot
Smaak Soepel Merlot. Robijnrood van kleur en met een uitdagende geur van fruit, fruit en nog eens fruit. Vooral bramen en pruimen. Ook in de smaak zeer fruitig, aangevuld met wat vanille. Met de zo geliefde zachte structuur die kenmerkend is voor Merlot. De zachte tannines, de ronde afdronk, alles maakt dit tot een zeer vriendelijke wijn.
Wijn/spijscombinatie Deze gemakkelijke Merlot is ook vriendelijk voor eten. Er zijn legio gerechten te bedenken waar hij lekker bij is, zoals gegrilde lamskebab, een lekker burgertje van de barbecue, een licht beef noedelgerecht, pizza’s, pasta’s met tomaten, champignons en/of pancetta, Mediterrane gegrilde kip met groenten en charcuterie (worst, paté’s en terrines). Gezien zijn soepele aard schenk je hem bij lunch, borrel, avondeten, of later op de avond.
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Lekker bij Lionel’s schnitzel