Kaiserhofkellerei Rieden Selection Grüner Veltliner

7,85

Uitverkocht

De wijnen van de Kaiserhof Kellerei komen van verschillende wijngaarden uit de Niederösterreich (vooral uit het Kremstal) en geven door hun verfijnde structuur veel drinkplezier. Wij zijn erg blij dat wij de Grüner Veltliner Rieden Selection van dit wijngoed als 1 van onze huiswijnen aan ons assortiment hebben kunnen toevoegen.

Beschrijving

De Kaiserhofkellerei is een nevenproject van Fritz Miesbauer. Fritz was in het verleden wijnmaker en manager van Domäne Wachau. Momenteel is hij bedrijfsleider van het Weingut der Stadt Krems, één van de oudste wijngoederen in Oostenrijk. Hij weet als geen ander hoe je verrukkelijke en karakteristieke Grüner Veltliners moet maken omdat hij dat eerder ook al bij Domäne Wachau heeft mogen laten zien.

De wijngaarden zijn aangelegd op de steile oevers van de rivier, op 300 tot 400 m hoogte. Vanuit het zuiden stroomt een warme wind het dal in. In het noorden worden de wijngaarden beschut door uitgestrekte bossen. De zomers in de vallei zijn warm en droog, de winters koud. Door de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht ontwikkelen druiven hier een heerlijk volle, aromatische smaak.

 

Extra informatie

Druivensoort

Grüner Veltliner

Land

Oostenrijk

Overige informatie

OnelinerMen noemt deze gekscherend: "Gebottelde berglucht"
LandOostenrijk
WijngebiedNiederösterreich
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
AppelatieKremstal
Druivensoort100% Grüner Veltliner
SmaakDeze Gruner Veltliner bezit een prachtige fruitexpressie, vol stuivend wit fruit van peer en appel en ligt tropische tonen van grapefruit en ananas. De smaak is uitbundig en levendig, met een fruitig, bloemig en mineraal karakter. De prachtig harmoniërende zuren geven de wijn iets onweerstaanbaars.
Wijn/spijscombinatieHeerlijk bij asperges, bij visgerechten, bij kalfsvlees of als aperitief!
ServeertemperatuurOngeveer 8 tot 10 graden.
Lekker bij Lionel’s schnitzel