Kiwi Cuvee Sauvignon Blanc

Categorieën: ,

5,75

Karakteristieke Sauvignon Blanc

Beschrijving

Liefde tussen Frankrijk & Nieuw-Zeeland! Een Franse Loire producent probeert te kapitaliseren op de populariteit van Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc door de naam Kiwi Cuvée te registreren.
De Nieuw- Zeelanders waren echter alert en wisten dit te blokkeren. Diep in hun hart waren ze misschien wel blij dat de Fransen zich zo in hun kaarten lieten kijken. Maar er is gelukkig genoeg ruimte voor Franse Loire Sauvignon’s èn voor Nieuw-Zeelandse Sauvignon’s. Leuke naam trouwens voor een zich vermommende Fransman!

Een Sauvignon Blanc zoals zij die ook in Nieuw Zeeland zouden kunnen maken. Veel tropisch fruit, verfrissend en met een goede complexiteit.

Extra informatie

Druivensoort

Sauvignon Blanc

Land

Frankrijk

Overige informatie

Land Frankrijk
Wijngebied Loire
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Vin de France
Druivensoort Sauvignon Blanc
Vinificatie Traditionele witte wijn vinificatie.
Smaak Kiwi Cuvée Sauvignon Blanc is lichtgeel van kleur. Een intense geur van kruisbessen en tropisch fruit. Vergelijkbaar met de stijl van een goede Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. Aangenaam frisse zuren die goed in balans zijn met het aanwezige fruit.
Wijn/spijscombinatie Heerlijk aperitief voor de zomerdag en uitstekende begeleider van vis en schaal- en schelpdieren. Verder is de sauvignon een goede vriend van de geitenkaas.
Serveertemperatuur Serveer deze wijn gekoeld tussen 6 en 8 graden.