Mavrodaphne de Patras

9,50

Vanaf de oprichting in 1973 tot 2005 richtte het bedrijf zich vooral op de productie van druiven en bulkwijn. In 2005 werd Creta Olympias overgenomen en dat resulteerde in een nieuwe impuls en nieuwe investeringen in technologie en kwaliteit.

Beschrijving

Creta Olympias is een wijnproducent op het Griekse eiland Kreta, die zich bezighoudt met het gehele wijnproces, vanaf de selectie van de druivensoorten tot de export van gebottelde wijnen. Creta Olympias wil met name typisch inheemse Kretenzer druivensoorten in de kijker zetten om de consument te laten zien wat een mooie variëteiten wijn er gemaakt worden op het eiland. In 2005 werd Creta Olympias overgenomen en dat resulteerde in een nieuwe impuls en nieuwe investeringen in technologie en kwaliteit.

Extra informatie

Druivensoort

Kretenzer

Land

Griekenland

Overige informatie

OnelinerEen zachte port-achtige dessertwijn met een heldere donkerrode kleur.
LandGriekenland
WijngebiedPatras
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
DruivensoortKretenzer
SmaakIn de mond zacht en zoet met walnoten en steenfruit. Doet enigszins denken aan een tawny port, maar heeft toch een heel eigen karakter. Het is een zeer lekkere wijn die erg makkelijk te drinken is. Een geur die aan sherry doet denken, met noten en eiken.
Wijn/spijscombinatieGaat uitstekend bij de betere kaasplankjes.
ServeertemperatuurGekoeld