Mavrodaphne de Patras

Categorieën: ,

9,25

Beschrijving

Vanaf de oprichting in 1973 tot 2005 richtte het bedrijf zich vooral op de productie van druiven en bulkwijn. In 2005 werd Creta Olympias overgenomen en dat resulteerde in een nieuwe impuls en nieuwe investeringen in technologie en kwaliteit.

Creta Olympias is een wijnproducent op het Griekse eiland Kreta, die zich bezighoudt met het gehele wijnproces, vanaf de selectie van de druivensoorten tot de export van gebottelde wijnen. Creta Olympias wil met name typisch inheemse Kretenzer druivensoorten in de kijker zetten om de consument te laten zien wat een mooie variëteiten wijn er gemaakt worden op het eiland. In 2005 werd Creta Olympias overgenomen en dat resulteerde in een nieuwe impuls en nieuwe investeringen in technologie en kwaliteit.

In de mond zacht en zoet met walnoten en steenfruit. Doet enigszins denken aan een tawny port, maar heeft toch een heel eigen karakter. Het is een zeer lekkere wijn die erg makkelijk te drinken is. Een geur die aan sherry doet denken, met noten en eiken.

Extra informatie

Druivensoort

Kretenzer

Land

Griekenland

Lekker bij

Kaasplank

Wijngebied

Patras

Overige informatie

Oneliner Een zachte port-achtige dessertwijn met een heldere donkerrode kleur.
Land Griekenland
Wijngebied Patras
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Kretenzer
Smaak In de mond zacht en zoet met walnoten en steenfruit. Doet enigszins denken aan een tawny port, maar heeft toch een heel eigen karakter. Het is een zeer lekkere wijn die erg makkelijk te drinken is. Een geur die aan sherry doet denken, met noten en eiken.
Wijn/spijscombinatie Gaat uitstekend bij de betere kaasplankjes.
Serveertemperatuur Gekoeld