Neropasso Rosso IGT Veneto

Categorieën: ,

9,00

De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

Beschrijving

Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.

Extra informatie

Druivensoort

Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone

Land

Italië

Overige informatie

Land Italië
Wijngebied Veneto
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon
Smaak Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannines in de afdronk.
Wijn/spijscombinatie Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Lekker bij Jonnie’s gehaktbal