fbpx

Oropasso Biscardo Originale Veronese

Categorie:

9,00

Deze witte wijn gemaakt van Chardonnay en Garganega druiven is het nieuwe broertje van de al bekende neropasso! Met dezelfde techniek, het laten indrogen van de druiven voordat deze worden geperst. Dat geeft hem zijn volle smaak!

Beschrijving

Deze witte wijn gemaakt van Chardonnay en Garganega druiven is het nieuwe broertje van de al bekende neropasso! Met dezelfde techniek, het laten indrogen van de druiven voordat deze worden geperst. Dat geeft hem zijn volle smaak!

De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. In de geur hinten van geel fruit zoals perzik en abrikozen maar ook wat vanille en kruiden. De smaak is vol en diep, mooie licht romig en een verfijnd aantal tonen van geel fruit, vanille, kruiden en licht iets citrus! Oropasso is een wijn die u bij zult blijven want wat is dit heerlijk zeg!

Appassimento methode:
Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd. De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Biancopasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

Extra informatie

Druivensoort

Chardonnay, Garganega

Land

Italië

Overige informatie

Oneliner Het nieuwe broertje van de al bekende neropasso!
Land Italië
Wijngebied Veneto
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort 60% Garganega en 40% Chardonnay
Vinificatie Appassimento
Smaak Deze heerlijke delicate witte wijn heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma's van bloemige tonen en hunts van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.
Wijn/spijscombinatie Heerlijk bij pasta, risotto, vis, schaalvruchten, witvlees en gerijpte kazen.
Serveertemperatuur 6 - 8 graden
Lekker bij Zalm lasagne