Radacini Vintage Cabernet Sauvignon

Categorieën: ,

6,75

Beschrijving

De Moldavische wijnbouw kende een bloeiperiode tijdens het beroemde koningschap van Stefan cel Mare in de 14e en 15e eeuw.
Moldavië heeft alles wat je als wijnland kan wensen.
De bodem, een ideaal klimaat, verkoeling van de Zwarte Zee en eeuwenoude ervaring.
Maar het land kampt nog steeds met armoede, bureaucratie en vooral met een onbekend imago. Het is de vraag of er snel een doorbraak naar West-Europa zal komen.
De Moldaviërs kunnen uitstekende wijnen maken van Franse druiven. Maar dat kunnen inmiddels de gigantisch grote wijnhuizen uit Chili, Australië en Argentinië ook. Dat is dus lastig concurreren voor de Moldaviërs.

De wijngaarden liggen in een glooiend landschap op dezelfde breedtegraad als de Bordeaux.
Ongeveer een tiende deel van het land is ermee bedekt. Geen enkel ander Europees land komt ook maar in de buurt van dit hoge percentage.
Radacini betekent Roots, wortel.
Deze wijnen werden voor het eerst gepresenteerd op Prowein.

100% Cabernet Sauvignon.
De wijngaarden zijn gelegen op zo’n 30 km van de Zwarte Zee, nabij de Dnjestr rivier.
De bodem is zware zwarte leemachtige klei.
De druiven worden midden oktober handmatig geplukt en zorgvuldig op kwaliteit gesorteerd.
De eerste gisting van de wijn geschiedt in eikenhouten vaten.
De wijn rijpt verder voor ongeveer een jaar in Frans eiken barriques, alvorens te worden gebotteld.
De wijn rijpt vervolgens op de fles nog een aantal maanden in de kelders van het domein. De wijnen worden met zeer veel zorg gemaakt.

Donkerrode kleur, in zowel geur als smaak donker fruit, tonen van vanille en kruidigheid. In de afdronk een goede balans tussen fruit, hout en tannine waarin ook de kruidigheid naar voren komt.

Extra informatie

Druivensoort

Cabernet Sauvignon

Land

Moldavië

Overige informatie

OnelinerDeze delicate Moldavische wijn is een waar meesterwerk
LandMoldavië
WijngebiedCodru
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
DruivensoortCabernet Sauvignon
SmaakDonkerrode kleur, in zowel geur als smaak donker fruit, tonen van vanille en kruidigheid. In de afdronk een goede balans tussen fruit, hout en tannine waarin ook de kruidigheid naar voren komt.De druiven worden handmatig geoogst en ongeveer 12 maanden rijping op Frans eiken.
Wijn/spijscombinatieDe wijn komt uitstekend tot zijn recht bij Franse kazen en gerechten van rundvlees, lam of bij een lekkere karbonade!!!
Lekker bij Lamsfilet met tijm-sabayon